Vegansk ‘hønse’salat

vegansk hønsesalat opskrift

Ingredienser til vegansk 'hønse'salat

Arbejdstid: 15 min.

Opskriften giver ca. 300 gram vegansk ‘hønse’salat

Den veganske 'høne' - ingredienser:

45 gram Veganz Sojastrimler el. andre sojastykker (ikke granulat) – (findes i shoppen her)

½ liter vand + ½ grøntsagsbuillonterning

Fremgangsmåde 'hønen':

Tilsæt en ½ grøntsagsbouillon i en gryde med ca. 1 liter kogende vand.

Hæld de tørrede sojastrimler i og lad det små-simre i 8-10 min.

Dræn sojastrimlerne i en si og lad dem køle lidt af.

vegansk kylling af sojastrimler - soyastykker

Dessing til vegansk 'hønse'salat - ingredienser:

1 dl vegansk yoghurt naturel (el. brug plantepushernes opskrift på vegansk creme fraiche – se den her (åbnes i nyt vindue))

1 tsk æblecidereddike

1½ tsk løgpulver

½ tsk sennep

½ tsk salt

1 spsk hakket purløg (frisk eller tørret)

Ca. en kvart peberfrugt skåret i små tern.

Byt evt. peberfrugt ud med – eller tilføj – eksempelvis ½ dl grønne ærter eller ½ dl majs. 

Fremgangsmåde dressing og afslutning:

Hæld alle ingredienser i en skål og rør dressingen godt sammen.

Smag til med salt og peber – hvis du vil have den mere krydret kan du evt. tilsætte ½ tsk ekstra sennep eller løgpulver eller et drys peber.

Skær sojastrimlerne i passende stykker og vend dem i dressingen.

Så er der vegansk ‘hønse’salat.

hjemmelavet vegansk hønsesalat opskrift

Ingredienser i shoppen til vegansk 'hønse'salat:

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET