VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Vegansk burger af hvedegluten

vegansk burger opskrift med hvedegluten

Vegansk burger af hvedegluten - uden dampindsats

Arbejdstid: 15 min. 

Kogetid: 2 x 30 minutter

Stegetid på pande el. grill: ca. 4 min. på hver side

Opskriften giver 4 store, 6 mellem eller 8 små veganske burgerbøffer.

250 gram Nutty Vegan hvedegluten

findes i shoppen: 250 gr her >> –  500 gr her >>  2,5 kilo her >>

150 ml vand

80 gram rå rødbede

80 ml tomatpassata

2 spsk sojasauce/tamari

3 spsk smoked paprika-krydderi (eller BBQ-krydderi) – eller 2 tsk flydende røgaroma (findes i shoppen: flydende røgaroma >>)

12,5  Nutty Vegan gærflager (ca. ½ dl) – giver en umami- og lidt osteagtig smag

(findes i shoppen: glutenfri gærflager >> eller  økologiske gærflager >>)

1-2 spsk løgpulver

1 tsk salt

Olie + lidt salt og peber til stegning

Rigeligt med vand + 1 grøntsagsbouillonterning til at koge bøfferne i.

Vegansk burger af hvedegluten (uden dampindsats):

150 ml vand, rødbede, tomatpassata, sojasauce, smoked paprika/flydende røgaroma, løgpulver, gærflager og salt blendes til det er ensartet. 

Hæld det i en skål og ælt hvedegluten i. ‘Dejen’ bliver godt spændstig.

Del dejen i 4-8 veganske burgerbøffer. 

Bemærk: bøfferne bliver ca. dobbelt så store, når de koges.

Tip: Hvedegluten gør dejen ekstremt spændstig, så det er nemmere at trække/hive bøfferne runde og flade, end at bruge en kagerulle.

Hæld vand i en stor gryde sammen med en grøntsagsbouillonterning – og bring det i kog. Der skal være nok vand til at dække bøfferne.

Læg de veganske burgerbøffer af hvedegluten i gryden (de må gerne ligge oven på hinanden). Læg låg på, og lad det småsimre i ca. 25-30 minutter ved svag/middelhøj varme.

(vandet skal ikke bulderkoge, bare simre).

Vend bøfferne med en madpincet eller tang efter 25-30 min. og lad dem koge 25-30 min. mere. 

Husk: jo tykkere de veganske burgerbøffer er – jo længere tid skal de dampes.

Steg bøfferne i olie eller vegansk smør på panden. 3-4 minutter på hver side. Krydr evt. med salt og peber eller pensl med marinade.

Så er der juicy vegansk burger af hvedegluten.

Server evt. med:

  • Rå løg 
  • Kryddermayo (findes i shoppen her)
  • Syltede agurker
  • Tomat
  • Salat, spinat el. rucola
  • BBQ sauce el. ketchup
  • Veganske burgerboller – opskrift her
vegansk burger af hvedegluten opskrift
vegansk burger opskrift med hvedegluten