Beskrivelse
Tempeh fra Marigold – Ingredienser:
Ingredienser i Tempeh fra Marigold (fermenterede sojabønner):
SOJAbønner, kultur (rhizopus oligosporus), vand, havsalt.
Bemærk: Der kan dannes en slags gel i vandet fra tempeh’en. Det er helt normalt.
Næringsindhold pr 100 gram:
-
Energi 678 kJ/162 kcal.
-
Fedt 6,08 g – Heraf mættede fedtsyrer 1,01 g
-
Kulhydrat 3,3 g – Heraf sukkerarter 0,3 g
-
Kostfibre 8,8 g
-
Protein 18,7 g
-
Salt 0,05 g
Opbevares på køl efter åbning.
Tempeh – fermenterede sojabønner
Tempeh er lavet af fermenterede (gærede) sojabønner, der gennem fermenteringen bindes sammen til en masse. Det er især brugt som et vegansk kødalternativ, og smager mildt. Man kan sammenligne processen med fermentering med f.eks. ost, der også skal lagres, for at det modnes. Tempeh er rig på både kostfibre og protein, og har en god fast konsistens, der kan sammenlignes med kød. Denne version fra Marigold er skåret skiver, og er klar til brug – kold eller varm.
Tempeh anvendelse
Tempeh kan koges, friteres, steges på panden, dampes og grilles, så der er masser af anvendelsesmuligheder. Den kan også sagtens bruges i salater og gryderetter, og selvfølgelig som pålæg evt. sammen med en god vegansk kryddermayonnaise.