VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Sojagranulat (soya fars) 500g (53g protein pr 100g)

34,95 kr.

På lager

Sojagranulat (soya fars – soyakød) – fra Veganz – Lavet af sojabønner dyrket i EU

Indhold: 500 gram

Posens indhold giver 16-20 portioner ‘kød’sovs ud fra opskriften nedenfor.

Sojagranulat kaldes også soya fars og soya kød, og er et super sundt og nærende alternativ til kød. Brug det eksempelvis som ‘kød’sovs, som plantefars til bøffer, som fyld i madpandekager eller som vegansk pizzatopping. Proteinindholdet i 100 gram tørret granulat: 53 gram.

Lavet af europæiske sojabønner. Plastikfri emballage.

Er sojagranulat sundt? Hvordan er næringsværdien? Opskrifter med sojagranulat og video med fremgangsmåde til vegansk ‘kød’sovs. Læs mere nedenfor.

Beskrivelse

sojagranulat køb - veganz soya fars til vegansk kødsovsSojagranulat (soya fars) –  Næringsindhold pr 100 gram:

Sojagranulat (soya fars) fra Veganz – næringsindhold pr 100g:

  • ENERGI 1365 KJ/ 323 KCAL
  • FEDT 1,5 gHeraf mættet fedt: 0,5 g 
  • KULHYDRATER  17 g – Heraf sukkerarter: 6,9 g 
  • PROTEIN  53 g 
  • SALT   0,01 g 

 

Ingredienser: fedtreduceret SOJAmel, vand. Oprindelse: Serbien – GMO FRI.

Allergener: SOJA. Kan indeholde spor af selleri, gluten, æg, mælk og sulfitter.

Opbevares tørt, ikke for varmt og ikke sammen med stærktlugtende fødevarer.

Sojagranulat – hvad er det for noget?

Sojagranulat (soya fars) er lavet af sojabønnemel, der er blevet tekstureret til granulat. Man presser olien ud af sojabønnerne og kværner dem, og med hjælp fra damp formes sojagranulat.

Det er en fantastisk type køderstatning, fordi granulatet, når det tilberedes, kan få akkurat samme smag og konsistens som hakket oksekød. Farven kan du få ved at tilsætte lidt madkulør. (Se hvor nemt det er i videoen nedenfor.) Derfor er sojagranulat blevet meget populært. Også hos de danske familier med børn – som erstatning for kødsovs til spaghetti og lasagne, som jo er nogle af vores hof-favoritter i Danmark. Men det kan mere… meget mere. Se opskrifter nedenfor.

Er soya kød, sojagranulat og soya fars det samme?

Soya fars og soya kød er helt det samme som sojagranulat. Granulatet er bare den mindste type soya kød, man kan få. Vi kalder det så meget forskelligt, fordi det stadig er nyt for mange. Men det er hastigt ved at ændre sig.

Man kan også købe tørret soya kød som sojastrimler der er alternativ til skinke- og kyllingestrimler og kan bruges til f.eks. pizzatopping, tortillas mv., som sojakebab / vegansk kebab  og de endnu større sojasteaks. Og du finder alle varianter her på shoppen.

Soya fars (eller rettere tekstureret sojamel) begynder at dukke op rundt omkring i forskellige varianter netop pga. konsistensen. Og faktisk også på grund af den ellers helt neutrale smag. For når noget nyt kommer til, er vi heldigvis open-mindede nok til at erkende, når det er genialt. Og der er trippel bonus, for det er også med til at hjælpe dyrevelfærden og klimaet, når vi erstatter kød med plantefars og andre kødalternativer. Mere mht. soja og klima nedenfor.

Proteinindholdet i 100 gram tørret granulat svarer til ca. 230 gram hakket, råt grisekød. Mængdemæssigt svarer 100 gram sojagranulat (efter iblødsætning i kogende vand) til ca. 300 gram hakket kød.

Sojagranulat er det sundt

Sojagranulat er super nemt at tilberede, og har samme konsistens som fars af kød

Sojagranulat er helt smagsneutralt i sig selv. Det betyder, at du selv krydrer det, og så kan du jo helt selv bestemme, hvad det skal smage af. At konsistensen er 99,9% som kød, er også med til at gøre det ekstremt nemt at skifte fra kød til kødfri.

Sojagranulat tilberedes, ved at du sætter det i blød i kogende vand i ca. 5 minutter. Dræner vandet fra, steger det på panden eller i gryden med krydderier, eller tilsætter det i en gryderet eller direkte i pastasovs eller flåede tomater, så det bliver ‘kød’sovs.

Er soya fars / soya ‘kød’ sundt?

JA. Så længe både soya fars og soya kød er GMO-frit (det er vores Veganz-produkter selvfølgelig), er der kun sunde næringsstoffer i soja og i sojagranulat /soya kød.

Så med masser af proteiner, godt med kostfibre og næsten ingen fedt, er der vidst ingen tvivl om, at sojagranulat/soya fars er både sundt og nærende. Proteinkvaliteten i sojabønner er også i topklasse, og kan stort set sammenlignes med proteinkvaliteten i kød.

Sojabønner indeholder bl.a.:

sojagranulat soya fars

  • B6 vitamin
  • C vitamin
  • E vitamin
  • K vitamin
  • Vigtige kostfibre (der bl.a. hjælper til en god fordøjelse)
  • Masser af proteiner af høj kvalitet
  • Folsyre
  • Jern
  • Calcium
  • Magnesium
  • Zink

 

og mange andre gode næringsstoffer – herunder isoflavoner, der bl.a. hjælper til et bedre immunforsvar (kilde).

Hvad med regnskoven?

Veganz’ sojagranulat / soya fars og de andre typer af soya kød (soja kød i store stykker og sojakød i strimler) er lavet ud fra sojabønner dyrket i Europa. Dermed er der ikke gået regnskov til i produktionen af det. Mere info nedenfor.

Sojagranulat opskrifter (soya fars opskrifter)

Der er masser af sojagranulat -opskrifter, der alle er super nemme.

Med en portion sojagranulat (soya fars) på 125 gram kan du lave ‘kød’sovs nok til 4-5 personer – hvis du følger opskriften nedenfor.

Andre produkter med tørret soya kød / soya fars i shoppen: sojastrimler – á la kylling, soya steaks/sojamedaljoner og pulled soya.

Du finder flere opskrifter med sojagranulat/soyakød/ soyafars på veganske-opskrifter.dk

Så nemt laver du vegansk kødsovs af tørret soya fars:

I videoen herunder kan du se, hvordan du super nemt laver vegansk kødsovs af sojagranulat / soya fars:

Kan du ikke se videoen (pga cookies-indstillinger) – kan du se den på youtube her >>

 

‘Kød’sovs af soya fars / sojagranulat – ingredienser:

sojagranulat opskrift vegansk kødsovs

Til vegansk ‘kød’sovs til 4 personer – til f.eks. pasta med ‘kød’sovs:

  • 125 gram sojagranulat /soya fars
  • Vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 dåse/brik hakkede tomater eller tomatpassata
  • Krydderier efter smag (vi bruger næsten altid 1 spsk smoked paprika, 1 tsk spidskommen og 1 spsk gærflager)
  • 2 spsk olie til svitsning
  • 1-2 tsk madlavningskulør (det kan du selvfølgelig udelade, hvis din veganske kødsovs godt må være lysere end almindelig kødsovs. Det har intet at gøre med smag eller konsistens. Det er bare for at snyde øjet og hjernen – og ungerne)
  • Smag til med salt og peber

Se fremgangsmåden her >>

Er soja og dermed sojagranulat (soya fars) ikke med til at ødelægge regnskoven?

Sojagranulat (soyagranulat / soya fars) fra Veganz er lavet af øsojabønner, der er dyrket i Europa. Og her i EU er der ingen regnskov – bare masser af god landbrugsjord. Soja dyrket i Amazonas og dermed i regnskoven bliver faktisk overvejende dyrket til dyrefoder til produktionsdyr. Derfor er det kødindustrien, der er langt den største synder i udrydningen af regnskoven grundet sojaproduktion. Lidt stof til eftertanke: hvert år importerer vi i Danmark over 1 million TON soja hjem – udelukkende som dyrefoder til produktionsdyrene. Og det meste stammer fra regnskovsarealerne i bl.a. Argentina. Få mere info hos eksempelvis DR.

 

 

Yderligere information

Vægt 0,5 kg