VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Flydende Røgaroma -krydderi – Genusskoarl – Glutenfri – Øko

48,00 kr.

På lager

Flydende røgaroma – Økologisk – Genusskoarl Liquid smoke Tiroler Würze

Indhold: 100 ml (findes også i storkøb >>)

Flydende røgaroma giver lige et ekstra pift, når du bruger en teskefuld eller måske to i forskellige retter. Østrigske Genusskoarl har raffineret den røgede smag af beech wood (bøg) med en gæringsproces med økologisk lupin og havre fra Østrig. Smagen er eksempelvis velegnet til grillretter, i plantefars, gryderetter og meget andet. Indholdet er vegansk, glutenfrit og økologisk.

Se næringsdeklaration nedenfor.

Beskrivelse

Røgaroma (Liquid Smoke) Tiroler – Næringsindhold pr. 100 ml:

Røgaroma – Liquid smoke fra Genusskoarl –  næringsindhold pr 100 ml:

  • Energi 275 KJ / 65 kcal
  • Fedt 1,3 g – heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
  • Kulhydrat 8,9 g – heraf sukkerarter 0 g
  • Protein 3,6 g
  • Salt 15,3 g

Ingredienser – flydende røgaroma med beech wood røg:

Der er følgende ingredienser i flydende røgaroma (liquid smoke) med røg fra beech wood (bøg):

Vand, LUPIN*, HAVRE*, røget salt fra saltkammer i Østrig. – *Økologisk certificeret.

Allergener: Indeholder lupin og havre.

Genusskoarl flydende røg oprindelse: Østrig

Bør opbevares tætlukket i køleskab efter åbning.

røgaroma køb liquid smoke beech wood genusskoarl tiroler wurzeLiquid smoke / flydende røg – anvendelse

Liquid smoke / flydende røg bruges som smagsgiver. Man kalder det flydende røgsmag, fordi det giver en forstærket røget smag. Og det er uanset hvilken type råvarer, du anvender det på eller i.

Mange bruger flydende røgaroma i marinader til ovnbagte kartofler eller grøntsager eller på (plante-)kød inden det steges på pande eller grill. Andre foretrækker f.eks. at tilføje ½ tsk eller 1 tsk i (plante-)farsen, pastaretten eller gryderetten.

Hvis du griller, vil lidt liquid smoke tilføje en ekstra grillet trækulssmag. Og det er jo ikke helt dumt.

Prøv f.eks. opskriften på hjemmelavet vegansk burger af hvedegluten/seitanmel, og tilsæt 1-2 tsk røgaroma inden du ælter melet ind i farsen.

Andre smagsgivere er f.eks. gærflager, miso og Deliciou’s skønne krydderier, som vegansk baconkrydderi og vegansk nacho cheese krydderi.

Røgaroma fra Genusskoarl – sådan laves det:

Røgaromaen i dens flydende form laves på følgende måde hos østrigske Genusskoarl:
Det første trin i fremstillingen af ​​dette røgede, flydende lupinkrydderi er forberedelsen af ​​råvarerne. Lupinerne lægges i blød i vand natten over, og koges i en trykkoger dagen efter. Havren ristes og knuses. En saltlage fremstilles af røget salt og vand.

Herefter følger den første gæring af lupin-havregryn-blandingen – i tre dage. En speciel ædelskimmel vokser på blandingen, mens den opbevares i gæringskammeret. Denne har lignende opgaver som ved osteproduktion af camembert- og hvidskimmelost. Det producerer naturlige enzymer, der begynder at nedbryde lupin og havre til deres komponenter.

Anden gæring og modning finder sted bagefter. Til dette formål blandes blandingen med den røgede saltlage og opbevares ved stuetemperatur i flere måneder under omrøring igen og igen. Den unikke smag af det tyrolske krydderi udvikler sig langsomt.

Når modningen, der varer flere måneder, er færdig, presses mosen forsigtigt ved hjælp af en presse og den færdige tyrolerurt pasteuriseres, filtreres og tappes på flaske. Og voila; flydende røgaroma.

Yderligere information

Vægt 0,25 kg
Vegansk

Ja