Beskrivelse
Miso fra Itsu
Miso fra Itsu er især velegnet til misosuppe (bare tilsæt varmt vand), men kan også med fordel anvendes i alverdens andre retter. For eksempel som smagsgiver i marinader, saucer og dressinger og ikke mindst; nudelretter, tofuretter og i plantefars. Idet miso er en kultiveret fødevare, er det bedst at tilsætte det til sidst, hvis det bruges i en ret, der opvarmes over længere tid. Kog det aldrig for længe, for så mister det alle de gode næringsstoffer.
Itsu miso traditional – ingredienser:
Ingredienser i Itsu’s traditional miso:
SOJAbønnepasta (vand, SOJAbønner, ris, salt), vand, alkohol, gærekstraktpulver, salt, sukker, krydret tangekstrakt (tang, salt, dextrin).
Allergener: indeholder soja.
Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 415 KJ / 99 Kcal
- Fedt: 3,2 gram – heraf mættede fedtsyrer: 0,5 gram
- Kulhydrater: 8 gram – heraf sukkerarter: 5,3 gram
- Kostfibre: 2,2 gram
- Protein: 8,2 gram
- Salt: 8,42 gram
Tilberedning som miso suppe:
Tilberedning af miso som misosuppe: tøm posens indhold i en kop eller lille (varmebestandig) skål. Tilsæt 200 ml varmt vand (ikke kogende), så ca. 2/3 af koppen eller skålen er fyldt op. Rør rundt og server straks.
Du kan evt. tilføje veganske nudler, eller shirataki nudler så du får en miso-nudelsuppe.
Hvad er miso?
Miso er en nøgleingrediens i det japanske køkken. Pastaen er nemlig hovedingrediensen i misosuppe. Misopastaen har en konsistens, der minder lidt om smooth peanutbutter, og den er typisk kultiveret med et mix af sojabønner, ris, salt og en bakteriekultur. Itsu’s misopasta i denne ‘traditional’-variant er netop det den kaldes; en traditionel miso.
Helt teknisk er misopasta fermenterede sojabønner og ris, tilsat salt og evt. sukker. Man kan sagtens spise misopastaen rå (altså f.eks. i kolde dressinger), men de fleste bruger det i varme retter.
Itsu – asiatiske specialiteter
Itsu er et britisk firma, der har specialiseret sig i asiatiske specialiteter, hvor de adskiller sig fra så mange andre, ved at de kun bruger rene, naturlige råvarer og sunde tilberedningsmetoder. Og; det skal være smukt. Derfor har de sloganet ‘eat beautiful‘.