VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Linsepasta - (23g protein) - 300g - Øko

28,00 DKK

På lager

Linsepasta af røde linser – Økologisk – Fit ‘n’ Free Red Lentil Fusilli

Indhold: 300 gram

Linsepasta (skruer) lavet af økologiske røde linser med 23 gram protein pr 100 gram. Vegansk pasta og glutenfri pasta der er et lækkert proteinrigt alternativ til pasta af hvede. Koges i letsaltet vand i ca. 6 minutter.

Se næringsindhold, mere info og serveringsforslag nedenfor.

Se alle varianter af linsepasta, kikærtepasta mv. her >>

Del med andre:
Del på facebook
Del på email

Beskrivelse

Linsepasta Fit ‘n’ Free – Næringsindhold pr 100 gram:

Næringsindhold i 100 gram linsepasta af røde linser fra Fit ‘n’ Free:

  • Energi: 1453 KJ – 343 Kcal
  • Fedt: 1,7 g – heraf mættet fedt: 0,3 g
  • Kulhydrater: 56 g – heraf sukkerarter: 2,2 g
  • Kostfibre: 5,9 g
  • Protein: 23 g
  • Salt: <0,01 g

 

Ingredienser: Økologisk linsemel af røde linser – Allergener: Kan indeholde spor af soja.

Glutenfri pasta.

Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU/Ikke-EU Jordbrug

linsepasta køb - vegansk pasta

Linsepasta af røde linser – glutenfri og vegansk pasta i skrueform

Linsepasta fra Fit ‘n’ Free er lavet af økologiske røde linser, der er kværnet til mel tilsat lidt vand. Og intet andet. Derfor er det også både vegansk pasta og glutenfri pasta. Et proteinrigt alternativ til traditionelle pastaskruer. Skruerne bliver ikke ‘smattede’, når de bliver kogt. (Med mindre du koger dem alt for længe). Hvilket ellers er typisk for andre typer af linsepasta. Skruerne får samme konsistens (og smag) som traditionel pasta af hvede.

Bemærk at den røde farve forsvinder, når pastaen bliver kogt. Akkurat som når du koger hele røde linser. Så du kan snildt bytte hvede-pasta-skruerne ud med disse. Og ingen vil opdage det.

Vegansk pasta af linser og bælgfrugter – en ideel proteinkilde

Vegansk pasta af linser (og også eksempelvis kikærtepasta) er en fantastisk kilde til vegansk protein. Bl.a. pga. det høje proteinindhold, er linsepasta blevet rigtig populært verden over.

Fit ‘n’ Free (der også står bag Seitz pasta) er specialiseret i glutenfri og vegansk pasta lavet af linser (røde eller gule), kikærter og boghvede. Alle deres pastatyper har hver deres gode egenskaber. Fælles for dem alle er, at de indeholder mere protein og langt færre kulhydrater end pasta lavet af almindeligt mel eller durummel. Og det er jo noget, vi alle sammen godt kan lide.

Det bedste er, at trods det langt sundere mel, så kan man hverken se, smage eller fornemme forskel. Linsepasta fra Fit ‘n’ Free ‘smatter’ ikke ud, når det koges. Det får akkurat samme konsistens som almindelig pasta, og samme farve (den røde farve forsvinder), så det er ekstremt børnevenligt.

Er linsepasta sundt?

Linsepasta er helt bestemt sundt. Linser har et højt proteinindhold, et lavt fedtindhold og har en fantastisk god næringsværdi med bl.a. vitaminer (herunder B-vitaminer), mineraler og fibre. Linser siges også at kunne hjælpe på for høje niveauer af blodsukker i kroppen ved at binde uønskede elementer i kroppen. Og så siges det, at linser samtidig hjælper med at udskille dem.

Derudover har linsepasta et lavt indhold af kulhydrater sammenlignet med almindelig pasta. Derfor er linsepasta også god for dig på KETO eller LCHF kost frem for pasta af hvede.

Vegansk pasta med ‘kød’sovs el. tomatsauce eller til en god pastasalat

Linsepasta er oplagt i en duet med vegansk ‘kød’sovs. Det er super nemt at tilberede begge dele, og så er det 100% børnevenligt. Prøv eksempelvis denne opskrift på vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat, der ikke tager mere end 10 minutter at lave. Og så smager det af og ligner almindeligt kødsovs til forveksling. 

Det er også oplagt at bruge linsepasta kold til f.eks. en god vegansk pastasalat. Eller brug pastaen på den traditionelle måde med en god krydret tomatsauce – eller helt plain bare med ketchup. Idet der er så mange gode proteiner i, er der som sådan ikke behov for et ‘kød’alternativ. Så Fit ‘n’ Free linsepasta er vegansk pasta, når det er allerbedst.

TIP: brug gærflager som vegansk parmesan oven på linsepasta. Gærflager (nutritional yeast) har en mild ostesmag, og er ekstremt sunde. Mere om gærflager her.

linsepasta køb - glutenfri pasta af linser

Skulle du have lyst til at lave en hjemmelavet vegansk dressing til pastasalat eller en hjemmelavet vegansk sovs, er der flere gode opskrifter på veganske-opskrifter.dk.

Linsepasta – smag og konsistens?

Linsepasta smager som traditionel pasta. Det vil reelt sige, at det ikke smager af det store i sig selv. Du tilsætter smagen med saucer, dressing eller tilbehør. Helt som du gør med traditionel pasta. Konsistensen er også 100% sammenlignelig med pasta af hvede, så længe du holder dig til kogetiden (7-8 minutter). For som med alle andre typer af pasta og spaghetti, så vil overkogning af linsepasta ikke gavne konsistens og form.

Fit ‘n’ Free pastatyper er produceret af det tyske firma ALB GOLD, der også står bag brandet Seitz Glutenfrei, som vi også har flere varianter af her på webshoppen. Så hvis du er glad for denne type linsepasta, vil du helt bestemt også synes om de andre pastatyper.

Hvordan laves linsepasta?

Linsepasta (og de andre typer pasta af bælgfrugter) laves helt som almindelig pasta. Linserne kværnes selvfølgelig til mel, og så bruges vand for at få lavet en pastadej, der så skæres og formes til pastaskruer. Så man kan reelt set også lavet hjemmelavet linsepasta af linsemel, hvis man har mod på det.

Andre typer af vegansk pasta lavet af bælgfrugter

Vi har fået mange spændende nye typer vegansk pasta lavet af bælgfrugter hjem. Ud over denne type pasta af røde linser, har vi også linsepasta med sweet potato (også røde linser), linsespaghetti med rismel (gule linser), boghvedepasta, linsepasta af gule linser med kastanje, kikærtepasta, pasta af sorghummel og ærter, kikærtepasta med gurkemeje og pasta af grønne ærter og ramsløg. Alle er 100% vegansk pasta og spaghetti, og så er det selvfølgelig glutenfrit.

linsepasta køb vegansk pasta

Yderligere information

Vægt 0.320 kg