Sukkerfri vegansk nøddekage

vegansk nøddekage opskrift med erythritol - sågger - sukrin alternativ

Ingredienser til en svampet, sukkerfri vegansk nøddekage

Arbejdstid: Ca. 10 min.

Bagetid: Ca. 25 min.

200 g Sågger (erythritol) (findes i shoppen her)

125 gram mandler og/eller nødder (eks. 50 gram valnødder og 75 gram mandler)

1 banan (ca. 100 g skrællet banan)

4 spsk loppefrøskaller (fungerer som vegansk æg) (findes billigt i shoppen her)

130 gram hvedemel

70 gram havregryn

80 gram vegansk smør

2 dl plantedrik (havre-, soya- eller mandeldrik)

3 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 knsp salt

6-7 dråber essens/aroma (evt. vaniljeessens el. appelsinessens)

Topping: server evt. toppet med hakkede mandler eller nødder, hakket mørk vegansk chokolade (findes i shoppen her) og friske bær

Fremgangsmåde sukkerfri vegansk nøddekage:

Alle ingredienser hældes i en stor foodprocessor eller blender. Blend i ca. 20-30 sekunder – nødderne behøver ikke at blive blendet helt til mel.

Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn

Smør en springform med vegansk smør. (Beklæd eventuelt bunden af springformen med bagepapir, og sæt formen rundt om. Så er det nemmere at få kagen af. Siderne på springformen skal stadig smøres).

Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter

Lad den køle af på en bagerist inden du pynter med topping. (Hvis du bruger hakket chokolade smelter det lidt, hvis kagen stadig er lun, når du drysser det på)

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET